Dragi viitori antreprenori,

Vă mulțumesc pentru interesul dvs. pentru proiectul “Smart-Up Diaspora” și pentru încrederea în  perspectivele deschiderii unei afaceri în România. Oportunitățile antreprenoriale pe piața României sunt în continuare mari, într-o mulțime de domenii încă insuficient exploatate. E un moment excelent pentru a vă pune în practică ideile, pe măsură ce economia își menține un ritm constant de creștere și în condițiile unor pachete atractive de sprijinire a întreprinzătorilor, atât prin multitudinea de finanțări nerambursabile, cât și prin diverse sevicii avantajoase și beneficii oferite întreprinzatorilor privați de instituții de credit și garantare, acceleratoare de afaceri și incubatoare.

Să pornești pe calea antreprenoriatului este întodeauna o provocare. E important să îți alegi cu atenție parteneri, care să te sprijine și să te îndrume corect pe această cale. De aceea, în acest proiect, ne-am aliat 3 organizații regionale ale mediului de afaceri din Cluj, Iasi si Arad, asociații patronale organizate statutar in conformitate cu Legea Dialogului Social, pentru a vă oferi un sprijin antreprenorial real. Avem ca membrii firme și antreprenori cu o reputaţie excelentă și o experienţă solidă, pe care o aducem în beneficiul românilor din diaspora. În peste 28 de ani de activitate am construit o solidă experienţă implementând peste 30 de proiecte finanţate din fonduri europene.

Misiunea noastră este succesul dvs. , de aceea am elaborat un pachet care să va ofere perspective de reușită fie prin finanțarea de minimis, fie prin alternative complementare de finanțare.
Vă doresc succes și vă invit să lucrăm împreună!

Augustin Feneșan,
Președinte APM Cluj, Prim-vicepreședinte al Consiliului Național al IMM-urilor
Manager de proiect

 

LIDER: ASOCIAȚIA PATRONILOR ȘI MESERIAȘILOR CLUJ | www.apm.ro

In cei 28 de ani de functionare recenta, ne-am consolidat ca principala organizatie patronala din Regiunea Nord-Vest. Misiunea noastra este sprijinirea înfiinţarii şi dezvoltarea întreprinderilor cu capital privat şi a întreprinzãtorilor independenţi prin educatie si consiliere antreprenoriala/ manageriala, formare profesionala, precum şi prin reprezentarea acestora in relatie cu autoritatile.

Operam un centru de formare profesionala, precum si Centrul Lean si Centrul de Dezvoltare de Produs, pe o infrastructura dedicata de peste 1000 mp de sali de curs si birouri in 2 locatii din Cluj-Napoca. Ca furnizor  de servicii pentru educaţia adulţilor, autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări, avem acreditate până la această dată 18 cursuri de formare iniţială, specializare şi/sau perfecţionare profesională, managerială si antreprenoriala, iar in cei peste 15 ani de functionare, am pregatit peste 20.000 de absolventi. In 2015 ne-am alaturat retelei globale Hewlett Packard Learning Initiative for Entrepreneurs (Life-Global) pentru integrarea materialelor curriculare in propriile programe de formare antreprenoriala, in conceptul de blended learning (invatare mixta).

Suntem membru fondator al Consiliului National al IMM-urilor si colaboram intr-o retea extinsa la nivel national si regional, sub umbrela CNIPMMR si a Federatiei Patronatelor din Regiunea NV. De asemenea, suntem membri, initiatori sau co-fondatori a mai multor clustere economice, care opereaza in Regiunea NV (mobila, IT, energii alternative, agro-alimentar, lifestyle), ai Pactului Regional pentru Ocupare si Forta de Munca NV si sprijinim functionarea unor cluburi de afaceri straine (Clubul Francofon de Afaceri Cluj) sau organizatii profesionale (CECCAR) .

In ultimii 15 ani, am realizat si implementat proiecte in valoare cumulata de peste 10 mil EUR, in domenii precum educatie manageriala si antreprenoriala, inovatie, formare profesionala, dezvoltare sociala, cu finantare nationala sau internationala (PHARE, POSDRU, eContent, Banca Mondiala, EU FP7). In aceste initiative am colaborat cu peste 20 de parteneri din 15 tari (camere de comert, institute de cercetare, grupuri industriale, asociatii patronale sau profesionale). Venim cu o expertiza solida de management de proiect pe proiecte complexe si cu o experienta indelungata in domeniul formarii profesionale si a pregatirii antreprenoriale.

Codul nostru unic de identificare fiscală este 5626227. Detalii legate de situațiile anuale si stabilitatea financiară a organizației pot fi consultate pe portalul public al Ministerului Finanțelor http://www.mfinante.ro/agenticod.html?pagina=domenii. Detalii despre activițățile si istoricul nostru in general pot fi obținute pe pagina de web http://www.apm.ro/.

PARTENER 1: Asociatia Patronatul Județean al Întreprinderilor Mici și Mijlocii Iași | pimmnordest.ro

Suntem o asociatie patronala reprezentativa pentru regiunea Nord-Est a Romaniei, activa de peste 12 ani in promovarea si dezvoltarea intreprinderilor private mici si mijlocii. Prin activitatile noastre contribuim la dezvoltarea şi creşterea competitivităţii sectorului privat de întreprinderi mici şi mijlocii, prin sustinerea unui mediu favorizant înfiinţării, funcţionării şi amplificării performanţelor firmelor.

Suntem afiliati la Consiliului National al IMM-urilor din Romania si participam regulat in comisiile de dialog social si in cadrul de elaborare si evaluare a politicilor publice cu privire la mediul de afaceri. Desfasuram activitati la nivel regional si colaboram intr-o retea extinsa de organizatii partenere, sustinand si coordonand totodata activitatea patronatului regional al IMM-urilor pe regiunea Nord-Est.

Furnizam de asemenea servicii de dezvoltare a afacerilor atat in beneficiul membrilor cat si a mediului de afaceri in general. Avem o experienta de 10 de ani in elaborarea, implementarea si managementul de proiect, atat al programelor finantate din fondurile de pre-aderare, cat si al proiectelor finantate din fonduri postaderare.

Am implementat in Romania diverse proiecte avand ca obiect dezvoltarea antreprenoriala si manageriala , finantate prin programe ale Uniunii Europene (PHARE, POSDRU, Cooperare Transfrontaliera). Am participat la mai multe initiative relevante in domeniul sprijinirii IMM-urilor, inclusiv la proiecte de promovare si educatie antreprenoriala in diaspora prin programe de cooperare transfrontaliera.

PARTENER 2: C.N.I.P.M.M.R. filiala Arad   | imm-arad.ro

C.N.I.P.M.M.R. filiala Arad este o asociație patronală înființată în 1996 de un grup de întreprinzători, care a dobândit personalitate juridică proprie în anul 2004. În cei peste 12 ani de activitate, am implementat 20 de proiecte din fonduri de pre-aderare și instrumente structurale în dezvoltarea de abilități specifice pentru antreprenoriat. Am dezvoltat pachete de educație antreprenorială din 2009, am organizat școală de vară pentru tineri antreprenori, conferințe tematice și work- shopuri pentru IMM. Am înființat și dezvoltat Centrul de sprijin pentru inițierea afacerilor în Regiunea Vest și am organizat diverse competiții de planuri de afaceri propuse pentru finanțare.

Experții noștri au experiență profesională vastă, și acoperă o gamă diversificată de specializări, specifice ciclului de viață al unei companii – start – dezvoltare – extindere – fuziuni – reorganizare – lichidare -, dar și în juridic, finanțări, financiar-contabil, capital uman, leadership , coaching antreprenorial.

Detinem o experienta specifica de administrator de grant. Prin proiectul VEST-NORD-VEST STARTUP- PROMOVAREA CULTURII ANTREPRENORIALE ŞI FINANŢAREA TINERILOR ÎNTREPRINZĂTORI (POSDRU/176/3.1/S/150868), finantat prin POSDRU, programul Romania Start-Up, am actionat in calitate de administrator de grant global, am organizat un concurs de planuri de afaceri si am asigurat finantare pentru startup-urile selectate in cadrul concursului. Am infiintat de asemenea o structura de sprijin pentru antreprenoriat. Prin proiectul strategic Academia de Antreprenoriat – de la idee la afacere POSDRU/92/3.1/S/60503 am implicat peste 1000 de persoane in activitati de promovare siu sustinere a antreprenoriatului, prin educatie antreprenoriala si manageriala, seminarii, scoli de vara si schimburi de experienta in Uniunea Europeana.

Suntem afiliati la Consiliului National al IMM-urilor din Romania si participam regulat in comisiile de dialog social si in cadrul de elaborare si evaluare a politicilor publice cu privire la mediul de afaceri.